شمس الواعظین با اشاره به استفاده از عامل مظلومیت در هدایت آرای عامه مردم گفت:با اتوبوس حرکت کردن آقای خاتمی در شهرستان ها ، منجر به خوش بین شدن جامعه به نفع آقای خاتمی شد.

ماشاء الله شمس الواعظین روزنامه نگار اصلاح طلب در گفتگو با برنا، درباره بهترین شیوه های تبلیغی در انتخابات با بیان اینکه مهمترین نکته این است که در زمان تبلیغات نباید از نقاط ضعف نامزد دیگر برای تخریب وی استفاده کرد، اظهارداشت: بهره گیری از نقاط ضعف حریف در مجموع جواب مثبت نمی دهد ،معمولا در انتخاباتهای سراسر جهان، انتخاباتی که دموکراتیک بوده و گردش نخبگان در آن به صورت آزاد یا غیر آزاد صورت می گیرد ، بهره گیری از نقاط ضعف حریف، نه تنها درست نیست بلکه به زیان شخصیتی است که این کار را انجام می دهد.

وی با اشاره به این نکته که باید به جای تخریب شخصیت دیگران هر نامزدی برنامه های خود را ارائه کند و این یک اصل است، تصریح کرد: در روش تبلیغاتی می توان گروههای اجتماعی را به چهار دسته تقسیم کرد، گروه اول نخبگان اند که نیروهای مرجع اجتماعی بوده و به دلیل غلبه گفتمان نوشتاری و اینکه نیازی به آثار و دیدگاه های مکتوب دارند ، باید نشریاتی پاسخگوی آنها باشد که این نشریه اندیشه نو که هم اکنون به عنوان سخن گوی ستاد میر حسین موسوی وارد عمل شده است، می تواند گروههای مرجع را مخاطب قرار دهد و در این زمینه وارد عمل شود و همچنین برنامه های استراتژیک موسوی را درشعاری که برای تغییر مطرح کرده اند ، مدیریت کند.

شمس الواعظین ضمن اشاره به فعالیت های تبلیغاتی ستاد میرحسین و قرار گرفتن آنها در گروه دوم تبلیغات افزود: نیروهای میانسال با وجود خاطره مشترکی که با میر حسین دارند اورا می شناسند. موفقیت های پیشین او در هشت سال اداره جنگ، مدیریت بحرانهای ناشی از جنگ، اداره نسبتا مثبت با وجود کاهش قیمت نفت، کاهش در آمدهای سرانه ملی، بسیاری از معضلات از جمله تروریسم داخلی و پاره ای حرکتهای تجزیه طلبانه در مرزهای کشور در آن زمان باعث شد تا موسوی مدیریت قابل قبولی را به کشور ارائه کند.

وی تاکید کرد: حتی در مناطق دور افتاده هم چنین تمایلی و چنین رغبتی دیده می شود به آن سالهای نیمه شکوفایی که سرپرستی آن دولت را دیده اند .

وی خاطر نشان کرد: به دلیل سیاست های نرمی که میر حسین موسوی داشت ، حتی مخالفان و اپوزیسیون ها در مجموع خاطره منفی از او ندارند.

این روزنامه نگار اصلاح طلب در ادامه خاطرنشان کرد: گروه سوم قشر الکترونیکی یا رسانه های الکترونیکی هستند که ما در این زمینه با مشکل جدی روبرو هستیم، به عنوان مثال سایت کلمه و وبلاگ نویسان در حمایت از موسوی تحرکاتی داشته اند، ولی یادمان نرود که حتی در ایالات متحده آمریکا با وجود رسانه های آزاد ، اوباما با داشتن یک رسانه الکترونیکی توانست، بسیاری از طرفداران خود در میان قشر خاموش را به عرصه بکشاند و وارد انتخابات کند و به سمت تلاش برای برنده شدن در انتخابات سوق دهد.

وی با تاکید بر موفقیت اوباما در استفاده از رسانه دیجیتالی گفت: ما در برخورد با این نسل نیمه خاموش که به نظر می رسد 10 میلیون رای دارد و برای به میدان کشاندن این صداها که از میان قشر الکترونیکی و رسانه های الکترونیکی به گوش می رسد ، کار دشواری در پیش داریم.

شمس الواعظین با اشاره به ضرورت مدیریت رسانه های دیجیتالی در زمان انتخابات افزود: باید در مدت باقی مانده یک تحول و جهش مهم در رسانه های الکترونیکی ایجاد کنند.

وی با بیان اینکه گروه چهارم که در پایین هرم اجتماعی آنها را می بینم، عامه مردم هستند، تصریح کرد: عامه مردم از نقاط دور افتاده گرفته تا نقاط مرکزی لذا هر چه به سمت نقاط دور افتاده حرکت می کنیم ، به شدت رنگ وبوی طبیعی پیدا می کنند و این قشر مرغوب با استفاده از عامل مظلومیت باید وارد صحنه شود.

این روزنامه نگار ادامه داد:به طور مثال خاتمی در دوم خرداد به حاشیه رانده شده بود، با اتوبوس حرکت کردن آقای خاتمی در شهرستانها، منجر به خوش بین شدن جامعه به نفع آقای خاتمی شد ، یعنی ممنوعیتها ، محدودیتها و تبلیغات و فشارها که از آن سو تحمیل می شد ، در مجموع در ضمیر ناخود آگاه و وجدان مردم پاسخ مثبت داد.
وی گفت : این روش خود به خود یک موجی را درمیان عامه مردم ایجاد می کند به نفع مهندس میرحسین موسوی و من معتقدم که در این جهت در حال حرکت هستیم.

شمس الواعظین افزود : مجموعه این فرمولهای چهار گانه در برخورد با بدنه اجتماعی درلایه های مختلف می تواند به اصلاح طلبان کمک کند ،حتی طوری است که در عمل و در هرم اجتماعی فرصتهای برابر یا موازنه برابر ایجاد می کند.

وی ضمن مخالفت با نقد بی رحمانه حریف در فعل و انفعالاتی مانند پرتقال اسرائیلی ، توزیع سیب زمینی یا سفرهای استانی ، تاکید کرد: به جای این باید در راستای فرمولهای چهارگانه و در جهت برقراری یک موازنه تبلیغاتی و سیاسی که منجر خواهد شد به موازنه حداقل در رای گیری حرکت کنیم و در این صورت موفق خواهیم شد که انتخابات را به نفع شعار دهندگان ضرورت ایجاد تغییر در سیاستهای دولت نهم حرکت دهیم.

شمس الواعظین با اشاره به نقاط مثبت دولت نهم مانند ، پایداری در پرونده هسته ای ، افزایش تعداد سانتریفیوژها ، عقب نشینی مجموعه اروپا و آمریکا در جریان انرژی هسته ایی ، گفت: اروپائیها و آمریکا با اینکه قبلا حتی مایل نبودند ایران به فعالیت مسالمت آمیز غنی سازی اورانیوم ادامه دهد، هم اکنون به حق ایران برای برخورداری از چرخه سوخت هسته ای احترام می گذارند و اینکه حریفان به این مساله نمی پردازند ، اختلاف نظر دارند که همین دستاوردها با هزینه گزاف همراه بوده و این قابل بحث است.

وی ابراز خرسندی کرد که : در امور ملی و درعالی ترین مسائل منافع ملی چندان اختلاف نظری میان نامزدهای اصلاح طلب و اصولگرایان نمی بینیم و این علامت می دهد که نخبگان ما در هر دو جناح به مرزی از پختگی رسیده اند و عمدتا به طرح نقد مسائل داخلی ، مانند طرح های زود بازده اقتصادی ، کاهش درآمدهای نفتی ، کاهش سرمایه های استراتژیک در زیر ساخت های کشور ، کاهش بودجه های عمرانی می پردازند.

وی گفت : در کل عملکرد دولت نهم را هم می توان به دو دسته تقسیم کرد که عبارتند از استراتژی های مورد نقد و استراتژی های مورد تایید .
منبع:وبلاگ entekhabat10.blogfa.com

دسته ها :
X